een rijke geschiedenis vol kleuren en vormen

een rijke geschiedenis vol kleuren en vormen

“Onze schiste is een oorspronkelijk sedimentair, metamorf gesteente dat voornamelijk bestaat uit kleimineralen en kwartskorrels
met een zeer fijne granulometrie”, licht Benoît Pierlot toe. “Het gesteente beschikt over een fijne, homogene structuur.
Er worden enkele grote kristallen van kwarts en veldspaat waargenomen, evenals ‘oogstructuren’ bestaande uit kristallen van chloriet en/of muscoviet. Dankzij zijn geringe porositeit is onze schiste tegen alle zuren bestand en behoudt hij zonder enig gebruik van behandelings- of beschermingsproducten zijn natuurlijke patina.” Dat én het feit dat het materiaal makkelijk te bewerken is, zorgt ervoor dat de steen nu voor tal van toepassingen wordt gebruikt. Binnen en buiten.

>>>  GARDEN STYLE NEWS