De nostalgie van blauwgrijze gevelbekleding

De nostalgie van blauwgrijze gevelbekleding

De Ardoisières d’Herbeumont hebben 400 m2 bouwstenen in leisteen uit hun groeve geleverd voor het bekleden van een nieuwbouw gevel in Martelange. De levering heeft voor veel sorteerwerk gezorgd en de plaatsing is heel bijzonder.

Benoît Pierlot, die een tiental jaar de Ardoisières d’Herbeumont leidt, houdt wel van een uitdaging als het om zijn steen gaat. Vorig jaar verzorgde hij de levering van 12 500 m2 opus incertum tegels in slechts acht maanden tijd voor de rehabilitatie van de C-Mine in Genk. Dit jaar was de uitdaging om meer dan 400 m2 bouwstenen te leveren in een relatief korte tijd, die een drastische sortering vereisten door de architect Pierre Hebelin.
“Op het order stond dat we enkel blauwgrijze stenen moesten selecteren. De architect wilde de stijl van de muren die oorspronkelijk
in Martelange gebouwd werden met een lokale leisteen laten heropleven. In het verleden, was er in de omgeving van deze gemeente een belangrijke ontginning en productie site van elementen in leisteen”, vertelt Benoît Pierlot.
De Ardoisières d’Herbeumont zetten dus hun ontwikkeling voort en laten hun productaanbod evolueren. “Vandaag wordt 50% van onze omzet gerealiseerd met de productie van leisteen chips van de maten 15/30 en 30/60. Wij verdelen een gemiddelde
van 100 ton per dag”.

Share